Barmanky hotelové školy Jeseník ovládly gastronomickou soutěž
Opět jedna dobrá zpráva pro českou gastronomii - na jesenické hotelovce připravují odborníky na slovo vzaté. Považujeme za důležité, aby se studenti konfrontovali s vrstevníky a ověřovali si hloubku svých znalostí už během studia. Mělo by je to motivovat na sobě makat a vylepšit si tak podmínky ke vstupu na tvrdý pracovní trh.
Tým barmanek Hotelové školy V.Priessnitze a Obchodní akademie Jeseník"vyšejkroval" vítězství v týmové soutěži České barmanské asociace (ČBA) Team Challenge. Porotu v brněnském centru Abzac zaujal kvartet ve složení Anna Axmannová, Veronika Černěnková, Jana Kappelová a Michala Kopecká nejvíc ze všech 13 soutěžních týmů. "Holky jsou do oboru zapálené. Trénují téměř denně buď v nepovinných předmětech, nebo jen tak po škole, klidně do pěti odpoledne. Potom samozřejmě chtějí vidět výsledky," zhodnotila pro web ČBA výkon svých svěřenkyň učitelka odborných předmětů Kateřina Boháčová.
Děvčata musela prokázat opravdovou univerzálnost, zapojit se musela do čtyřech disciplín ze šesti vypsaných - klasické barmanství, flairové barmanství, čajová mixologie, čajová degustace, baristika nebo čepování piva. Michala Kopecká k týmovému úspěchu přidala ještě individuální bronz v čajové degustaci.
Výhra studentkám zajistila určitě zajímavou exkurzi do jedné z největších továren na alkohol, plzeňského Stocku. Budou-li se jejich profesní dráhy ubírat do gastronomického oboru, znalost produktů destilerie jistě zúročí.
Foto (zdroj): Česká barmanská asociace