Dezert Jana Knedly v podzimním menu časopisu Forbes
Říjnové číslo časopisu Forbes přináší na téměř 300 stranách spoustu inspirativního čtení. Na dvoustraně gastronomické rubriky (str. 262-263) najdete redakční výběr toho nejzajímavějšího, co si na podzim můžete objednat v českých restauracích. S laděním menu pomáhali elitní šéfkuchaři, takže průnik mezi předkrmy, hlavní chody a dezerty je rozhodně prestižní záležitost.
Fine dining rozhodně není pouhé sycení hladu, jsou to prvotřídní ingredience, jejich dokonalé vyladění chutí, a k tomu oku lahodící prezentace pokrmu na talíři. A vůbec nejlíp, když za chodem je i nějaký zajímavý příběh.
Příběh forbesovského šestichodového menu s dezertem číslo 2 uzavírá čtenářům positivJE velmi dobře známý Honza Knedla. Jím vedená restaurace Papilio hostům nabízí degustační menu s neotřelými chody, kdy sladkou tečku obstarává onen dezert #2 nazvaný lakonicky Višeň. V něm vaše chuťové pohárky překvapí vyladěná kombinace hořké čokolády, slaných mandlí, meduňky a kyselé višně.
Připomínáme, že formálně získal Jan Knedla kuchařské vzdělání na jesenické hotelovce, lásku k vaření mu předala babička o jejíž poctivé kuchyni tak rád mluví.
Kamil Kavka