Dezert Jana Knedly v podzimním menu časopisu Forbes

16.10.2024

Říjnové číslo časopisu Forbes přináší na téměř 300 stranách spoustu inspirativního čtení. Na dvoustraně gastronomické rubriky (str. 262-263) najdete redakční výběr toho nejzajímavějšího, co si na podzim můžete objednat v českých restauracích. S laděním menu pomáhali elitní šéfkuchaři, takže průnik mezi předkrmy, hlavní chody a dezerty je rozhodně prestižní záležitost.

Fine dining rozhodně není pouhé sycení hladu, jsou to prvotřídní ingredience, jejich dokonalé vyladění chutí, a k tomu oku lahodící prezentace pokrmu na talíři. A vůbec nejlíp, když za chodem je i nějaký zajímavý příběh.

Příběh forbesovského šestichodového menu s dezertem číslo 2 uzavírá čtenářům positivJE velmi dobře známý Honza Knedla. Jím vedená restaurace Papilio hostům nabízí degustační menu s neotřelými chody, kdy sladkou tečku obstarává onen dezert #2 nazvaný lakonicky Višeň. V něm vaše chuťové pohárky překvapí vyladěná kombinace hořké čokolády, slaných mandlí, meduňky a kyselé višně.

Připomínáme, že formálně získal Jan Knedla kuchařské vzdělání na jesenické hotelovce, lásku k vaření mu předala babička o jejíž poctivé kuchyni tak rád mluví.

Kamil Kavka 

Made in Jesenicko © 2024 positivJE. Všechna práva vyhrazena.