Honza Knedla posadil na zadek Zdeňka Pohlreicha
Přehlídku toho nejhoršího z české gastronomie už léta na světlo světa vytahuje břitký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Best of jeho hlášek nabízí primácký pořad 'Jak to bylo, šéfe'. Nejnovější díl osvěžil kuchařský příběh z jiného světa, který v Restaurantu Papilio nedaleko Prahy píše Jan Knedla. Šéfkuchař narozený v Jeseníku, o němž jste na stránkách positivJE četli už mnohokrát.
Stalo se, že Zdeněk Papilio navštívil soukromě a byl nadšen. Proto se s Honzou dohodnul na společném natáčení. V praxi to bylo tak, že televizní šéfkuchař Honzovi pomáhal jako nějaký učeň blanšírovat zelené fazolky a najemno krájet šalotku. Během přípravy tří chodů probírali Janovu michelinskou kariéru a komentovali Zdeňkovy zážitky z českých hospod.
Jan Knedla v Papiliu zúročuje svoje bohaté zkušenosti z celého světa, které propisuje do pokrmů. Přitom ale neopomíjí na své dětství, jež lemovala tradiční česká jídla, ovšem připravovaná z poctivých surovin, a hlavně s láskou a po domácku jeho babičkou.
Pánové spolu vařili tři chody. Nejprve tatarák ze sivena, pak fermentovaný nízký roštěnec s houbami, a nakonec dezert ozdobený jedlými květy. Tohle by mohlo aspirovat na michelinskou hvězdu.
Na epizodu se podívejte na Prima TV, upoutávku si pusťte níže.