Honza Knedla zve na gastro zážitek v českém Forbesu
Když jsme měli na positivJE FESTIVALU
2019 kuchaře z michelinských restaurací Honzu Knedlu, hlásil po deseti
letech cestování po světě návrat domů. Bohužel, místní gastro scéna zatím
nedokáže naplno využít Honzových zkušeností, proto se musel vydat do Prahy.
Od 1. září je šéfkuchařem hotelu
Carlo IV, kde mu dali prostor zúročit nabytou praxi a snad i pochopili, že
podobný životopis nemá v ČR až tolik kuchařů a začínají pracovat s jeho
tváří i ve vnější komunikaci hotelu. Alespoň tak jde usuzovat z pozvánky,
kterou v aktuálním čísle otisknul magazín Forbes. Pozvání na degustační
menu útočí na čtenáře Forbesu, kteří zpravidla vědí, jak vypadá kvalita. A
sezónnost. Na tu je jesenický chef dosti vysazený, s tou v kuchyni,
jíž v Praze na Senovážném náměstí řídí, hodně pracuje. Jo a taky je dost
velký zastánce páté chutí? Že nevíte 'vo co gou'? Počítejte s námi -
slané, sladké, hořké, kyselé, umami. Vy neznáte umami? To je v roce 2000
oficiálně uznaný specifický chuťový receptor 'taste-mGluR4' a ten identifikuje
delikátní chutě (kyselinu glutamovou). Buďte v klidu, umami nacházíte i v běžných
jídlech, žádná raketová věda.
Pokud budete mít cestu do Prahy a
budete mít chuť na zážitkovou gastronomii v podání jesenického rodáka Jana
Knedly, udělejte si rezervaci v hotelu Carlo IV. A nezapomeňte ho sledovat na Instagramu
@jan_knedla.
Foto (zdroj): Lenka Jurášková