Jan Knedla a Naše Bistro zabodovali v novém gastro průvodci Gault&Millau

30.01.2025

Do Česka dorazil druhý světově uznávaný průvodce po kvalitních gastronomických podnicích Gault&Millau [go e mijo]. Redakce popisuje svou vizi následovně: "Naším posláním v Česku je sloužit jako kompas v rozmanitém a neustále se vyvíjejícím světě kulinářství. Zdůrazňovat výjimečnost a kvalitu, a prostřednictvím důvěryhodného a objektivního mezinárodního hodnocení restaurací inspirovat hosty k objevování nových chutí a prostředí.". Funguje to tak, že hodnocená restaurace může získat 1-5 kuchařských čepic (tj. 11 až 20 bodů), ale do guidu se dostane i několik dalších podniků, pokud od komisařů dostanou 10-10,5 bodů.

Jeseník si hned v prvním českém vydání připisuje dva úspěchy. Hádejte, kdo uspěl?

Jediným podnikem, který od nového gastronomického průvodce Gault&Millau obdržel čtyři kuchařské čepice (5 nezískal nikdo), je restaurace Papilio, v jejíž kuchyni vládne Jeseníčák Honza Knedla. Fakticky tak předčil 164 dalších restaurací, které se v českém vydání objevily mezi oceněnými.

Ten druhý úspěch – označení 'Pop' pro podnik s originální kuchyní splňující standard kvality, patří restauraci Naše Bistro. Tu najdete v Jeseníku ve Vile Elis. Pro tým tohoto svěžího podniku je to jistě příjemná pochvala a ubezpečení, že to pod vlakovým nádražím dělají dobře.

Dobrou chuť.

Kamil Kavka 

Made in Jesenicko © 2025 positivJE. Všechna práva vyhrazena.