Jeseničtí řezníci bodovali na soutěži ve Valašském Meziříčí
Odhadovat budoucnost pracovního trhu je pořádně těžká disciplína. Je to práce spíše pro futurology, ale i bez křišťálové koule jsme skálopevně přesvědčeni, že budoucnost mají ti, kteří se budou profesně pohybovat kolem jídla.
Logicky se nebojíme o nikoho, kdo si ze Střední školy gastronomie, farmářství a služeb odnese výuční list na kterýkoli z potravinářských oborů. O jejich držitele bude zájem. A když tohle svoje vzdělání podpoří i nějakým tím nadstandardem v podobě kvalitní praxe nebo oborové soutěže, hraničí práce a perspektivní kariéra s jistotou.
Nově to platí o dvou žácích oboru řezník - uzenář Tomáši Bátlovi a Radku Rulíškovi, úspěšných reprezentantech školy na Přehlídce odborných dovedností řezníků a uzenářů ve Valašském Meziříčí. Škola kluky vyslala, aby se v konkurenci budoucích 'masařů' předvedli. A oni se ve společnosti dalších devíti škol vskutku předvedli. Bouralo se a vykošťovalo maso, vařily se zabíjačkové produkty, a pak se vyhlašovaly výsledky. Z 15. ročníku soutěže si Tomáš s Radkem odvážejí skvělé druhé místo celkově, čehož dosáhli tím, že vyhráli v kategorii 'regionální výrobek' za svůj nadívaný bok a skončili třetí v kategorii 'vařená výroba'.
Až se stát odhodlá k větší podpoře výroby a prodeje potravin 'okolo komína', budeme doufat, že Jesenicko zaplaví chutné masné výrobky šikovných řezníků vyučených na SŠ gastronomie, farmářství a služeb.
Foto (zdroj): SŠ gastronomie, farmářství a služeb, ISŠ - COP Valašské Meziříčí