Nadpozemské dorty od místního cukráře
Když jsem viděl první fotografii,
myslel jsem, že jde o obrázek z nějaké světové soutěže cukrářů. Sedl jsem si na
zadek, když jsem se dozvěděl, že tyto skvosty vznikají v Jeseníku a ke
všemu jde o zálibu týpka, který to má jen jako koníčka! Koníček se jmenuje
Bonté Patisserie, neboli Dobrá cukrárna.
Pan R.K. má cukrářství vystudované. Zkušenosti sbíral ve
Vídní a u francouzského mistra cukráře v Praze. Sní o tom, že jednou bude
mít něco svého, každopádně teď peče jen pro přátele, přátele přátel, dost možná
i pro nepřátele přátel. Ale má se co ohánět, poptávka je obrovská, jenže on
běžně nad jedním dortem stráví 8 až 17 hodin, závisí na náročnosti. Asi uznáte,
že zvládat tohle při běžném zaměstnání je vcelku zápřah. Ale je šťastný a šťastní
jsou i ti, jimž peče. Ty dorty jsou samy darem. Jo, a to o sobě R.K. tvrdí, že
mu víc než o design a zdobení jde o kvalitu použitých surovin a chuť dortu.
Umíte si představit, jak by vypadaly jeho výtvory, kdyby byl vzhled prioritou
;-)
Velké dilema bylo vybrat pro tento příspěvek jen
jednu fotografii dortu a dilema mívají asi i ti, kteří mají takový dort
rozkrojit. Však Monu Lisu byste taky nechtěli rozšvihat na trojúhelníky, co?
Modlíme se za to, aby se stal Bonté Patisserie regulérním
byznysem, protože jsme si jisti, že by to posunulo úroveň zdejšího cukrářství
od všech těch laskonek a punčových řezů, souhlasíte?