positivJE MOTIVATOR #13 Jan Knedla
7.50 Střední průmyslová škola Jeseník
9.00 Hotelová škola V. Priessnitze a
Obchodní akademie
10.30 Střední škola gastronomie a farmářství
Takhle vypadal minulý pátek Honzy
Knedly, který s positivJE MOTIVATOREM zavítal mezi středoškoláky na tři místa.
Skvěle nachystané publikum, taky už šlo o 13. epizodu, si přišlo poslechnout
poutavý příběh jesenického kuchaře, který strávil přes 10 let ve špičkových
restauracích ve Velké Británii, Itálii, Rusku a naposledy v Hong Kongu. Na
třech školách to bylo na 120 děcek, jejichž uším byla určena Honzova zpověď a
popis toho, jak náročná kuchařina na michelinské úrovni dokáže být. Mlaďochům spadla
brada z informace, že Honza se poprvé až ve 28 letech u přijímacího pohovoru
zeptal, jaká bude jeho výplata. Do té doby ho zajímalo jenom to, kde a pod kým
bude vařit. Tomu se říká fokus na kariéru.
V Česku není moc kuchařů s lepším
životopisem. Pochopili to v Honzově aktuálním působišti, pražském hotelu
Carlo IV, kde začínají pracovat na jeho osobním P.R. Pozvánka na jeho
degustační menu už vyšla ve Forbesu a Euru, gourmeti si k němu začínají
nacházet cestu.
A my doufáme, že on si jednou najde
cestu zpět do rodného kraje. Jako že on by rád, miluje to tady, akorát si to
musí sednout profesně. Mluvil o horizontu pěti let, tak uvidíme ;-) Každopádně
vidět videozáznam přednášky můžete tady.