Řád stříbrné vařečky putuje do Jeseníku
Možná by se dalo říci, že každý Čech pije pivo, rozumí fotbalu, nadává na politiku ... a umí uvařit guláš. To pak nepřekvapí, že pár lidí najde odvahu rozdat si to na mezinárodní soutěži ve vaření guláše na otevřeném ohni. To je případ tří týpků, o nichž platí minimálně to první, mají rádi pivo, vaření guláše se stalo předmětem testu.
Trio Kuděla, Kaderka, Bret reprezentující restauraci Vila Ellis odjelo na Guláš Fest Ostrava, který proběhl 5. května v areálu Harley Davidson, s odhodláním, hlavně neudělat ostudu. Vždyť nad kotlíky stáli i profi kuchaři velkých hotelů a restaurací z Čech a Slovenska.
Snad díky vytříbeným chuťovým pohárkům kluků, snad díky použití masa z hovězího krku speciálního masného plemene Piemontese od ZD Agroholding Bernartice, každopádně jeseničtí vyslanci porotu oslnili a vybojovali senzační druhé místo! Za čtyři hodiny připravili asi 80 porcí guláše, po němž se mezi návštěvníky festivalu jenom zaprášilo. Výtěžek z prodeje šel navíc na charitu.
Počkáme si, jestli borci vydají kuchařku, anebo nám aspoň nasdílí recept.