Soutěživé studentky jesenické gastronomky
Už jsme na positivJE mluvili s pěknou řádkou mladých absolventů zdejších dvou gastronomických škol. Jejich dnešní úspěchy mají často společnou jednu věc – jako studenti se účastnili všelijakých odborných soutěží. Zkušenosti z nich pak zúročují v profesním životě, a to dokonce i tehdy, když nezůstanou věrni svému oboru. Proto tak rádi píšeme o nadaných studentech.
Žáci Střední školy gastronomie, farmářství a služeb sčítají úspěchy, které si v posledních dnech připsali hned na několika akcích.
Na klání mladých barmanek a barmanů Maison Routin Cupu 2024 ve Velkém Meziříčí školu reprezentovala tři děvčata. Druhačky Michaela Bránková a Barbora Ševčíková a prvačka Tereza Pavlasová. Nejlíp se se šejkrem dařilo Michaela, která si přivezla pohár za fantastické 1. místo.
Částečně stejné složení Michaela Bránková a Barbora Ševčíková, plus prvačka Viktorie Svobodová se zúčastnily soutěže Birell Cup Brno 2024, kde se čepovalo, míchaly se drinky s pivem a s pivem se i běhalo. Barbora vybojovala krásnou 4. příčku, a navíc získala cenu ambasadora firmy Monin za nejlepší vystoupení a kreativitu.
Do třetice soutěž odborných dovedností, tentokrát v Nové Pace, kde se kouzlilo z perníku. Cukrářka Agáta Bankoová přivezla do Jeseníku zlaté pásmo za svoji skvěle vyvedenou perníkovou Tančírnu.
Tleskáme studentkám i jejich učitelům odborného výcviku.
Kamil Kavka