Špaldové sušenky made in region z Ennea

27.04.2025

Až se vás jednou někdo zeptá, proč se nám na Jesenicku tak dobře žije, klidně to popište na příběhu špaldových sušenek od Ennea Café & Shop.

Křupavá srdíčka jsou plné másla a belgické čokolády, ale hlavně tedy ze špaldové mouky ze staroměstského Probio. A teď – baleny jsou v krabičce z recyklovaného papíru, kterou tisknou v Reptisku. O její grafiku se postaral jesenický výtvarník Filip Raif. Sušenky samozřejmě dostanete přímo v kavárně i Ennea obchůdku, ale vložit do virtuálního košíku je můžete na Ennea e-shopu. Ten pro Eleni s Petrem pro změnu vyrobil Pavel Ovesný z Kobylé.

Ono se řekne – jedny malé sušenky, ale kolik se dá do nich zapojit aktérů, co? Kéž takhle vzorová regionální spolupráce poslouží jako inspirace dalším místním podnikavcům.

Kamil Kavka
Foto (zdroj): Ennea Café & Shop

Made in Jesenicko © 2025 positivJE. Všechna práva vyhrazena.