SŠ gastronomie a farmářství má partnerství s brněnskou VŠ
positivJE svoji budoucnost spojuje s Jesenickem,
a proto moc rádi píšeme o věcech, které dnům příštím tak nějak zlepšují výhledy.
A zpráva tohoto typu nám doputovala ze Střední školy gastronomie a farmářství. Ta
totiž navázala spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně, což je v oborech
agronomie, lesnictví, zahradnictví, ale taky ekonomie a regionální rozvoj
prvotřídní škola.
Absolventi jesenické střední školy,
kteří budou mít znalosti a chuť pokračovat po maturitě na vysokoškolské studium,
budou moci nastoupit do bakalářského a pak magisterského programu nově
vzniklého akreditovaného oboru 'zpracovatelské technologie a kvalita potravin'.
Pro žáky to bude po odborné stránce přirozené pokračování studia v identické
sféře, a naopak jim to znatelně rozšíří možnosti, čím se budou moci po zisku
diplomu živit. Jak se Češi víc a víc zajímají o to, co jí, narůstá zájem o odborníky
na opravdu ekologické potraviny, profesionály na inovace a výzkum potravin...
Kromě toho budou moci zastávat manažerské pozice v potravinářském sektoru
apod.
Přejeme si, ať tohle přátelství mezi
střední a vysokou školou nese ovoce, ať se více maturantů uchází o navazující vysokoškolské
studium.
Foto (zdroj): archiv Mendelova univerzita Brno