Upečte si kváskový Chléb z Rychleb
Komu už lezou krkem bílé rohlíky (vodamouka), kdo nemá důvěru v supermarketové pečivo ze zmrazených polotovarů, anebo prostě chce jíst lépe, tomu je alternativou domácí pečení. Dají se koupit různé chlebové mouky, receptů je mraky... První ligou v pečení chleba je chléb kváskový, ideálně z vlastnoručně připraveného kvásku.
Veronika Augustinová Javůrková z Vlčic je ta, která vás naučí úžasný Chléb z Rychleb. Už z prezentace jejího příběhu, jak se k pečení dostala, jak hezky o chlebu hovoří, jí to prostě uvěříte. A buď vás to namotivuje k tomu, že si svůj kváskový chléb zkusíte upéct doma, nebo se rovnou přihlásíte na její kurz pečení rychlebského chleba. Ten se připravuje výhradně z žitného kvásku, neboť paní pekařka si dost zakládá na tom, aby maximalizovala užitek pro tělo. Jen považte, co všechno dobré v takovém kváskovém chlebu najdete: má vyšší výživovou hodnotu, je lépe stravitelný, má nižší glykemický efekt, netloustne se z něj, má delší trvanlivost, nezatěžuje organismus lepkem ... Veronika prohlašuje, že kdo jednou zkusí domácí kváskový chléb, už nebude chtít jiný :-) Tak vás srdečně zveme do kurzu.